Excel Temel İşlemler -2


Baskı Ön İzleme : Baskı ön izlemeyi kullanarak kitabınızı yazdırmadan önce kâğıt üzerinde, nasıl
çıkacağını görebilirsiniz.
Temalar : hızlı ve bütünlük sağlayan tablolar hazırlayabilirsiniz. Temalardan faydalanabilmek için tablo ekle kısmından tablo eklememiz gerekir. Sadece kenarlık çizerek temalardan faydalanamayız.
Yazdırma Alanını Belirleme: Yazdırma alanını belirleyerek sayfanızda yazdırmak istemediğiniz alanları belirleyebilir, yazdırma işleminden gereksiz alanları çıkarabiliriz.
Başlıkları Yazdırma: yazdırılmasını istediğiniz başlıkları, sayfa düzeni sekmesinden sayfa başlıklarını yazdır seçeneği seçip sütun ve satırları belirleyerek bütün sayfalarda yazdırılmasını sağlayabilirsiniz.
Verileri Sayfaya Sığdırma :sayfa yapısı penceresinden sayfa sekmesi kullanılır.
Pencere Ayarları :
Pencereleri Bölme ve Dondurma: Pencerleri bölerek sayfanızın, çalışma sayfasının farklı alanlarında çalışabilirsiniz. Bölmelerden herhangi birini sabitlemek istiyorsanız bölmeyi dondur seçeneği ile bölmenin sayfa konumunu sabitleyebilirsiniz.

FORMÜLLER:
Excel de forlüm yazımına eşittir işareti ile = başlanır.
Hesaplama Operatörleri
- çıkarma 6-7
* çarpma 5*9
/ bölme 9/3
% Yüzde %30
^ Üst alma 4^2
Hücre ve Aralık Adlandırma
: ve ; kullanımı
Mutlak Referans Kopyalanan hücrede, formüllerinizin kaynak değerlerinin değişmesini istemiyorsanız formülünüzü, mutlak referans olarak belirlemelisiniz. Bunun için formülünüzü oluştururken satır sayılarının ve sütun harflerinin önüne $ işareti koymalısınız

Yorumlar